Šodien ticis paziņots, ka lielai daļai iedzīvotāju tiks izmaksāts pabalsts: 60% kompensācijas apmērā

No oktobra šīs kategorijas personas sāks saņemt pabalstus, kā tika nesen paziņots. Šai grupai tiek prognozēta 60% kompensācija. Visām tautām uz monētu malām ir obligāti jāatspoguļo 12 zvaigznes, emisijas gads un graviera iniciāļi, kas attēlo attiecīgās valstis. Jaunākie Eiropas Padomes 2008. gadā pieņemtie noteikumi nosaka, ka uz jaunām monētām jābūt valsts nosaukumam vai saīsinājumam, kā arī jāizvairās no valūtas nosaukuma vai nominālvērtības atkārtošanās latīņu alfabētā.

Lai gan daudzas valstis izvēlas ievērot noteiktās vadlīnijas, Vācija, Grieķija un Austrija ir izvēlējušās to nedarīt. Dizaina elementu detaļas šim monētas aspektam katra valsts nosaka individuāli. Tāpat lentes konfigurāciju uz 2 eiro monētas nosaka tauta, kas to ražo. Standarta eiro monētas parasti nav modificējamas, izņemot divus gadījumus. Pirmais ir tad, kad tiek iecelts jauns valsts vadītājs, parasti monarhijās, kur monarhs ir attēlots uz monētas. Otrs izņēmums ir gadījumi, kad monētām jāatbilst jaunajiem noteikumiem attiecībā uz to dizainu. Laiks ķerties klāt pie paša galvenā, kuri tad saņems esošo naudas pabalstu.

Ministru prezidente Evika Siliņa pēc tikšanās ar koalīciju paziņoja, ka atsevišķas mājsaimniecības pabalstu saņems no oktobra līdz gada beigām. Šī pabalsta specifika tika detalizēta, sniedzot skaidru izpratni par to, kas šajā laika periodā sagaidāms.

Laikā no oktobra līdz kalendārā gada beigām mājsaimniecībām tiek nodrošināta kompensācija 60% apmērā no fiksētās elektroenerģijas maksas, saukta par jaudas abonementu, kā noteikts tarifā “Sadales tīkli” (SA).

Lasi vēl : Visu Latviju satricina kas neiedomājams: Izrakstīšanās dienā no Dzemdību Nama ģimenei dzīve pārvēršas murgā

Pēc koalīcijas sēdes presi uzrunāja JV partijas premjerministre Evika Siliņa, ZZS pārstāvošais ekonomikas ministrs Viktors Valainis un P partijā ietilpstošais satiksmes ministrs Kaspars Briškens.

Valdības sēdes laikā otrdien, 19.septembrī, būs paziņojums par Saeimā izskatīšanai piedāvātajiem likuma grozījumiem. Siliņa gan uzsvēra, ka līdz 1.novembrim attiecīgajām ministrijām ir jāiesniedz lēmums par paredzamo ST tarifu paaugstināšanu atsevišķiem nodokļu maksātājiem.

Apspriežot iespējamos risinājumus 2024.gadam, valdības vadītājs atzina iespēju pārskatīt ar ST saistītos tarifus un uzsvēra, ka ir svarīgi meklēt finansiālās perspektīvas, lai risinātu ievērojamo tarifu pieaugumu.

Gluži pretēji, Valainis izteica pieņēmumu, ka elektroenerģijas tarifi varētu tikt samazināti līdz 1. janvārim vai, iespējams, ātrāk. Turklāt Siliņa uzsvēra, ka pašlaik tiek aizsargāti aptuveni 90 000 līdz 100 000 lietotāju. Turklāt ir piedāvāta papildu palīdzība elektroenerģijas izdevumu segšanai.

You may also like...