CSDD meklē Nozīmīgu darbinieku ar milzīgu algu – Vairāku tūkstošu Eiro lielumā!

Šis pavisam noteikti ir kārtīgi labi atalgots amats par ko nevarētu sūdzēties. Šoreiz ir ticis izsludināts konkurss uz VAS “Ceļu Satiksmes drošības direkcijas” (CSDD) Valdes locekļa amatu. Tā pašlaik liecina CSDD sniegtā publiskā informācija. Jāņem vēra, ka šajā amatā arī alga ir ļoti iespaidīga. Publiski pieejamā informācija norāda, ka mēneša Bruto atlīdzība valdes loceklim ir paredzēta no 6454 līdz 8067 Eiro apmērā, ka ir ļoti iespaidīgi. Tomēr tas nebūt vēl nav viss!

Šoreiz gan attiecīgi jāuzsver, ka Valdes locekļa atbildībā būs transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates, kā arī sertifikācijas joma. Tajā iekļaujas arī atbilstības joma, risku vadība, sankciju riski un pretkorupcijas tipa jautājumi. Protams, ka tik lielam un atbildīgam amatam ir daudz pienākumu, par to šaubu nav ne vienam. Tas tāpēc, ka Valdes loceklim būs sava atbildības deva Biķernieku kompleksās sporta bāzes un Rīgas motormuzeja darbības pārraudzības jomas. Protams, ka tas liekas sarežģīti, bet jāpaskatās uz galvenajām prasībām, kas tad no šiem pretendentiem īsti tiek prasīts.

Esošajiem kandidātiem ir nepieciešamas zināšanas, kā arī izpratne transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates, ceļu satiksmes nozares un satiksmes drošības jomā. Tāpat jābūt zināšanām drošības jomā, riska vadībā, sociālajiem kā arī korporatīvās pārvaldes jautājumiem. Papildus svarīgi zināt par valsts kapitālsabiedrības darbību un to regulējošajiem normatīviem. Protams nedrīkst arī zināšanas par CSDD galvenajiem darbības veidiem un attiecīgajiem mērķiem. Nav tik sarežģīti vai ne?

Esošajiem kandidātiem noteikti ir nepieciešamas vadības prasmes un stratēģiskuma redzējums. Skaidra orientācija uz rezultātu sasniegšanu un attīstību. Nedrīkst aizmirst par detalizētu plānu pieņemšanu, atbildību un kopējo komandas vadīšanu. Lieki atgādināt, ka tie, kuri būs izraudzīti jau otrajai kārtai, nāksies iesniegt prezentācijas formu līdz 15 minūtēm par tēmu “Riski un izaicinājumi tehniskās apskates nodrošināšanā un uzraudzībā 3 – 5 gadu laikā.” Šāda specifika noteikti kādu var atbaidīt, tomēr noteikti ne visus!

Kopumā valdē ir jābūt četriem locekļiem, bet pašlaik valdē ir trīs, tāpēc tiek meklēts ceturtais. Klāt jāpiemin nelielā informācija, ka CSDD tika reģistrēta 1997. gadā un pamatkapitāls bija 38 Miljoni. Uzņēmuma apgrozījums 2021. gadā bija 50,59 miljoni, bet peļņa 3,7 miljoni eiro.

CSDD reģistrē transportlīdzekļu Latvijā. Veic automašīnu tehnisko apskati un izsniedz vadītāju apliecības, kā arī veic vēl dažādus citus pakalpojumus. CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcijas kapitāldaļu turētāja ir Satiksmes ministrija visā tās būtībā.

You may also like...