Sinoptiķi turpmākajā Jūlijā prognozē ļoti nepatīkamus laikapstākļus: Būs krasas izmaiņas!

Meteorologi ir apkopojuši jaunākās prognozes par gaidāmajiem laikapstākļiem, kas valdīs atlikušo jūlija mēnesi. Kā izrādās, tad viss nebūt nebūs tik labi, kā iepriekš varēja gaidīt. Tas skaidrojams ar to, ka iepriekš Jūlijs tika prognozēts, kā ļoti karsts mēnesis. Tomēr šobrīd situācija ļoti krasi mainās.

Jaunākās laika prognozes sinoptiķi ir formulējuši jūlija mēneša gaidāmajiem laikapstākļiem un jau tuvākajām dienām. Jāņem vērā, ka laiks tik tiešām ļoti krasi mainīsies.

Saskaņā ar jaunākajām laika prognozēm, gaisa temperatūra Latvijā šomēnes gaidāma normas robežās, bez pārmērīga karstuma. Totites ar lielākām lietavām.

Jūlija mēnesī Ziemeļeiropā būs intensīva ciklonu sastopamība, un tas atstās iespaidu arī uz Latviju. Latvijā valdošie pūtīs rietumu puses vēji, kas rezultēsies mēreni siltā laikā. Tomēr, sasniedzot ciklona silto sektoru, iespējamas īslaicīgas karstuma epizodes.

Latvijā karstuma vilnis ir ierasts vasaras periodā, kad iekustinās anticiklona sistēma. Tomēr, pēc pašreizējām prognozēm, nekas neliecina par augsta spiediena sistēmas tuvošanos pārskatāmā nākotnē.

Balstoties uz prognozēm, Latvijā gaidāms nokrišņu līmenis, kas būs tuvu vai zem šī mēneša vidējā līmeņa. Rezultātā atsevišķos valsts reģionos var turpināties sausuma apstākļi.

No 8. līdz 10. jūlijam Latvijā pūtīs lēns līdz mēreni stiprs ziemeļrietumu vējš. Mākoņu sega šajā laika periodā būs mainīga, atsevišķos rajonos, īpaši Vidzemē un Latgalē, vietām gaidāmas lietusgāzes un pērkona negaiss. Naktī gaisa temperatūra būs no +8 līdz +16 grādiem, savukārt pēcpusdienā gaisa temperatūra būs no +18 līdz +24 grādiem.

Tuvākajās dienās laikapstākļu prognozes Rīgā liecina par pārsvarā sausu laiku ar lietus gadījumiem. Tomēr sestdienas pirmajā pusē lielāka nokrišņu iespējamība.

You may also like...