Latvijā ir sācies, ka ļoti drausmīgs un baiss! Paziņota biedējoša prognoze par drīzumā gaidāmo nākotni

Katru dienu skatītājiem atklājas ainava ar Centrāltirgu, Zinātņu akadēmiju un “Mols” tirdzniecības centru. Cilvēki, kam somas un čemodāni, ceļo uz pavisam citu valsti, nesot līdzi savus koferus un cerības. Šī ainava liecina par izplatīto parādību: Nīderlande pievilina imigrācijas meklētājus, un šis trends izpaužas daudzveidīgā veidā. Šeit gan atklājas otra aina – Situācija Latvijā kļūst pavisam kritiska. 

Nīderlandes darba iespējām pieaugot, to apliecina Nodarbinātības valsts aģentūras pieprasījums pēc konsultācijām un specializēto personāla atlases aģentūru aktivitātes Rīgā. Turklāt regulāra personu pārvadāšana uz Nīderlandi ar mikroautobusiem, kā liecina “Reporters” raidījums uz “360TV”, atspoguļo būtisku to cilvēku skaita pieaugumu, kuri meklē labāku dzīvi šajā valstī.

Lai gan lielākajai daļai cilvēku populārākais galamērķis ir Vācija, Nīderlandi izvēlas lielāko aizbraucēju skaits. Ceļojot uz ārzemēm, it īpaši darbojoties pasažieru pārvadājumu nozarē, ir grūti nepamanīt pieaugošo tendenci, ka indivīdi meklē jaunas darba un dzīves perspektīvas ārpus savas dzimtenes.

Džūlija dalījās savā pieredzē, dzirdot pozitīvas atsauksmes par Nīderlandi kā galveno emigrantu mērķi, pateicoties tās plašajām algas iespējām. Cīnoties par augsti apmaksātu darbu Latvijā, viņa izvēlējās izpētīt iespējas ārvalstīs. Nodarbinātības aģentūras nodrošināja stabilu atalgojumu, pārsniedzot 11 eiro stundā, bet ceļojums uz jaunajām perspektīvām nebija bez izaicinājumiem – Džūlijas bērni palika Latvijā.

Svarīgi ir atzīmēt, ka minimālā alga Nīderlandē ir ievērojami augsta – 1995 eiro mēnesī. Tāpēc uzņēmumi no Nīderlandes aktīvi meklē darbaspēku no Latvijas, publicējot vakances dažādās nodarbinātības vietnēs un sadarbojoties ar Rīgā bāzētām aģentūrām, kas specializējas Nīderlandes darba piedāvājumos.

Tomēr stāstījums piedzīvo negaidītus pagriezienus, dzirdot stāstus no citiem emigrantiem. Dzintra uzsver, ka viņa var nopelnīt salīdzināmus ienākumus ar to, ko nopelnītu Latvijā divu nedēļu laikā, turpretī Latvijā tas aizņemtu veselu mēnesi vai pat ilgāk.

Viņa norāda, ka Nīderlandē ir iespējams nopelnīt apmēram 2000 eiro mēnesī. Dzintra agrāk strādāja dārzkopības siltumnīcā Nīderlandē, bet tagad viņa strādā siera fabrikā.

Lai gan viņa atzīst, ka nav pilnīgi apmierināta ar izšķiršanos no dzimtenes, Nīderlandes darba un dzīves apstākļi viņai ir pārāki par Latvijas. Latvijā algas parasti nepārsniedz normālu lielumu, un attieksme pret strādājošajiem ir mazāk draudzīga.

Kopumā daudzi cilvēki izvēlas emigrēt ar nodarbinātības aģentūru starpniecību, kas nodrošina kopīgu dzīvesvietu par 400 eiro mēnesī, palīdzot samazināt dzīves izmaksas un atstājot vismaz 1300 eiro pēc izdevumu segšanas.

You may also like...