Toms Bricis paziņo jau ilgi gaidītos jaunumus par pavasari! Vai tiešām varam atvadīties no ziemas Pavisam?

Toms Bricis dalījās ar ziņām par cerībām uz ziemas beigām, norādot uz gaidāmo siltuma ciklonu, kas plāno pārņemt ne tikai Austrumeiropu, bet arī Latviju.

Nākamajā nedēļas nogalē prognozējama ievērojama gaisa temperatūras pieaugums Latvijā, kur dažos novados sasniegs pat tuvu 10 grādiem. Līdz ceturtdienai sagaidāms, ka laikapstākļi saglabāsies relatīvi ļoti labā gaisotnē. Gaidāms pat krietni siltāks, nekā sākotnēji tika prognozēts.

Nakts laikā gaisa temperatūra vairākās Latvijas vietās svārstīsies ap 0 grādiem, savukārt Vidzemes un Latgales austrumu rajonos varētu nokrist līdz -5 grādiem. Diennakts laikā gaisa temperatūra prognozēta no 1 līdz 4 grādiem, nodrošinot dažādu laikapstākļu un temperatūras variāciju.

Palaikam var sagaidīt nelielus nokrišņus, tostarp gan lietu, gan sniegu. Prognozēts, ka gan piektdien, gan sestdien Latvijā notiks ievērojama temperatūras pieaugums. Gaidāms, ka temperatūra pacelsies līdz 5-9 grādiem, un nedaudz vēsāks laiks ar 2-4 grādiem būs raksturīgs piektdien valsts austrumu daļā.

Siltākais laiks, kur sasniegs līdz pat 9 grādiem, prognozēts piektdien Dienvidkurzemes rajonā un Liepājā, bet sestdien šādā laikā priecēsies Zemgales reģions. Turklāt šo dienu laikā var gaidīt īslaicīgus lietus brāzmas.

Savukārt tuvākajās dienās Vidzemē prognozējams apledojums, kas varētu nosegt kokus un citas virsmas. Tomēr daudzās vietās vietējie ceļi piedzīvos bīstamus ledus apstākļus, padarot pārvietošanos ārkārtīgi riskantu. Tuvākajās dienās novērojama upju ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Kurzemes un Zemgales reģionos plānots, ka upju ledus segumi piedzīvos “ledus iešanu”, kā paredz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes. Prognozēts, ka visintensīvākā ūdens līmeņa paaugstināšanās notiks Zemgales upēs, radot jaunas dinamiskas situācijas. Šie notikumi var ietekmēt gan ikdienas dzīvi, gan rūpniecību, prasot papildu piesardzību un sagatavotību dažādām iespējamajām sekām.

Nu tad arī beidzot paziņots – Vai pavasaris patiešām būs klāt!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

You may also like...