Prognozes ir pavisam mainījušās! Bricis Steigšus paziņo, kas patiesībā mūs sagaida Jāņos

Latvijas kultūras kalendārā šīs svinības ieņem īpaši nozīmīgu vietu, tāpēc laika apstākļu prognozes ir ļoti svarīgas daudziem cilvēkiem, kas plāno dažādas āra aktivitātes kopā ar ģimeni un draugiem. Laika apstākļu ietekme uz plānotajiem notikumiem var būt nozīmīga, jo tas nosaka, cik veiksmīgi varēs notikt svinības un kādiem apstākļiem būs jāsagatavojas.

Jau sākot ar nedēļas pirmo pusi, meteorologs Bricis ziņoja par mainīgiem laika apstākļiem Latvijā. Pirmdienas prognozes liecina, ka dienas laikā pārsvarā būs mākoņains laiks, ar iespējamām īslaicīgām lietusgāzēm, it īpaši valsts rietumu un centrālajā daļā. Dienā gaisa temperatūra sasniegs 18-22 grādus pēc Celsija, kas ir normāli šajā gada laikā. Naktī temperatūra pazemināsies līdz 10-15 grādiem, tāpēc tiem, kas plāno nakšņot ārpus telpām vai piedalīties vakara aktivitātēs, būtu jāņem vērā nepieciešamība pēc siltāka apģērba.

Turpmākajās dienās, otrdien un trešdien, laika apstākļi nedaudz uzlabosies. Tomēr joprojām pastāv neliela iespējamība, ka pēcpusdienā varētu būt lokālas lietusgāzes, īpaši austrumu rajonos. Gaisa temperatūra dienā saglabāsies līdzīga kā pirmdien, svārstoties starp 18-23 grādiem, un naktī tā būs robežās no 11 līdz 16 grādiem. Šīs temperatūras svārstības ir raksturīgas šim sezonas laikam, un tās ir jāņem vērā, plānojot aktivitātes brīvā dabā.

Situācija strauji mainīsies:

Tādējādi, ņemot vērā šīs prognozes, ir svarīgi rūpīgi plānot ārpus telpu svinības, pielāgojoties iespējamiem laika apstākļu mainīgumiem. Līdz ar to, lai gan gaidāmi mainīgi laika apstākļi, ir cerība, ka lielākā daļa aktivitāšu varēs notikt, ja tiks ievērota pienācīga sagatavošanās. Tāpēc ģimenēm un draugu grupām ieteicams sekot līdzi jaunākajām laika prognozēm, lai nodrošinātu, ka svinības noritētu veiksmīgi un bez nevajadzīgiem traucējumiem.

Laika apstākļi šonedēļ piedzīvos negaidītas izmaiņas, kas ietekmēs gaidāmo Līgo svētku svinības. Sākotnēji tika prognozēts, ka nedēļas beigās, ceturtdien un piektdien, laika apstākļi kļūs nestabilāki. Meteorologs Toms Bricis brīdināja par jaunu ciklonu, kas no rietumiem nesīs spēcīgus nokrišņus un brāzmainu vēju. Temperatūra dienā varētu svārstīties ap 17-21 grādu, bet naktīs – ap 10-14 grādiem. Tomēr jaunākās prognozes norāda uz būtiskām izmaiņām, kas varētu pilnībā mainīt iepriekšējos plānus.

Nesen parādījušās jaunas ziņas liecina, ka laika apstākļi varētu būt daudz stabilāki nekā sākotnēji paredzēts. Šīs izmaiņas laika prognozēs rada lielu neskaidrību, kas būtiski ietekmē gaidāmās svinības. Latvijas Televīzijas laika ziņu redaktors Toms Bricis jaunākajā “Rīta Panorāmas” raidījumā sniedza detalizētu ieskatu šajās izmaiņās, norādot, ka sākotnēji paredzētais ciklons ir mainījis virzienu un novirzījies uz dienvidiem, tādējādi samazinot tā ietekmi uz Latviju.

Būs jābūt uzmanīgiem :

Pirmdien un otrdien laika apstākļi būs salīdzinoši mierīgi, ar nelielu mākoņu daudzumu un minimālu nokrišņu iespējamību. Gaisa temperatūra dienā varētu sasniegt 20-25 grādus, kas ir daudz siltāk nekā sākotnēji prognozēts. Naktīs temperatūra būs mēreni silta – ap 12-16 grādiem.

Trešdien un ceturtdien Latvijā gaidāmi vēl labvēlīgāki laika apstākļi. Jaunākie modeļi liecina, ka virs Skandināvijas attīstīsies augstspiediena zona, kas izplatīsies arī uz Baltijas reģionu. Tas sola ilgstošus saulainus periodus un stabilu, sausāku laiku ar gaisa temperatūru līdz pat 26-28 grādiem dienā. Naktīs temperatūra nenoslīdēs zem 15 grādiem, nodrošinot patīkami siltus vakarus.

Šīs izmaiņas laika prognozēs sniedz cerību uz labvēlīgiem apstākļiem, kas ļaus Līgo svētkus svinēt bez traucējumiem. Ģimenes un draugu grupas, kas plāno āra aktivitātes, varēs baudīt svinības bez bažām par laikapstākļiem. Tāpēc ieteicams sekot līdzi jaunākajām prognozēm, lai nodrošinātu veiksmīgas un neaizmirstamas svinības.

Diemžēl, gaidāmi nepatīkami apstākļi :

Toms Bricis nesen norādīja, ka iepriekšējās laikapstākļu prognozes Līgo svētkiem bija visai pesimistiskas, rādot lietainus un mitrus apstākļus. Tomēr pašreizējās prognozes ir daudz optimistiskākas, norādot, ka svētki varētu būt sausāki. Šis periods, kas līdz šim bijis nestabils ar biežiem nokrišņiem, varētu beigties mēneša beigās. Tagad prognozes liecina, ka mēneša beigas būs stabilākas nekā šīs nedēļas nogale, un vairāk skaidrības par laikapstākļiem būs pieejamas nedēļas vidū.

“Pēc pašreizējām prognozēm, Jāņu brīvdienas izskatās būs sausas,” sacīja Bricis raidījumā “Rīta Panorāma”. “Trešdiena būs šīs nedēļas vējainākā un lietainākā diena, bet pēc tam mūsu reģionā nostiprināsies anticiklons, kas nodrošinās sausāku un saulaināku laiku.

Tomēr, joprojām pastāv iespēja, ka intensīvie nokrišņi, kas turpinās līdz nedēļas vidum, var radīt plūdu risku un citus ar ūdeni saistītus postījumus, apgrūtinot gan ceļu satiksmi, gan ikdienas dzīvi. Iedzīvotājiem tiek ieteikts būt uzmanīgiem un sekot līdzi aktuālajām laikapstākļu prognozēm, lai sagatavotos iespējamajiem pārsteigumiem.

Nedēļas sākumā vēja izraisītie negaisi būs salīdzinoši lokāli, neskarot plašas teritorijas. Tomēr trešdiena sola būt lietaināka un vēsāka visā Latvijā, ar pastiprinātu vēju. Pēc trešdienas laikapstākļi sāks pakāpeniski uzlaboties, sniedzot cerību uz sausāku un saulaināku nedēļas nogali.

You may also like...