“Tas jau ir pieņemts!” Par atvērtu alkohola pudeli automašīnā nāksies maksāt pat 140 Eiro sodu

Lietuva, valsts, kas ir plaši pazīstama ar stingriem likumiem pret alkoholu, nesen paziņoja par vēl bargākiem sodiem, kas tiks ieviesti no 1. jūnija. Šis paziņojums nav joks, bet gan nopietna lieta. Jaunie noteikumi skars arī Latvijas pilsoņus, kuri ceļo uz Lietuvu. Sods par automašīnas salonā atrastu atvērtu alkohola pudeli var būt pat 140 eiro.

Svarīgi atzīmēt, ka šo sodu var piemērot jebkuram pasažierim automašīnā, ne tikai vadītājam. Šīs negaidītās izmaiņas būs pārsteigums arī Latvijas tūristiem, kuri bieži apmeklē Lietuvu. Protams, ka tas neskar lielāko daļu, taču braucēji, kas dodas atpūsties uz Lietuvu ir neizpratnē par šādu pieņemtu lēmumu.

Kā vēsta lielākie Lietuvas mediji, Lietuvas Saeima ir devusi akceptu oficiāliem grozījumiem Administratīvo pārkāpumu protokolā. Šie grozījumi ieviesīs īpašus sodus par alkohola produktu neatbilstošu lietošanu un pārvadāšanu transportlīdzekļos. Ir vērts pieminēt, ka šie sodi būs ievērojami bargi.

Sākot ar 1. jūniju, par alkoholisko dzērienu glabāšanu, lietošanu un pārvadāšanu tiks iekasēti bargi naudas sodi, izņemot transportlīdzekļus ar atdalītu salonu, piemēram, limuzīnus.

Lasi vēl : Pasaulē Izskanējušas ļoti bēdīgas ziņas par slaveno Allu Pugačovu! “Situācija ir pavisam skumja!”

Sākumā sods par likuma pārkāpšanu var būt no 40 līdz 100 eiro. Ja pārkāpums tiek atkārtots, piemēram, otrreiz atvērts konteiners, naudas sods var palielināties līdz 140 eiro. Lietuvas mediji uzsvēruši, ka ir svarīgi šādus jautājumus risināt ar stingrību. Likumdošana aizliedz pārvadāt, glabāt un lietot alkoholu atklātā tarā transportlīdzekļa pasažieru zonā. Tomēr ierobežojumi ar to nebeidzas.

Lietuvas parlamenta deputāti uzsver, ka šis ir nozīmīgs jaunas ēras sākums, un viņi ir gatavi ieviest vēl stingrākus noteikumus, ja to uzskata par nepieciešamu. Galīgais mērķis ir uzlabot esošos apstākļus un neatgriezeniski izskaust neapdomīgu braukšanas uzvedību. Šo noteikumu ieviešana bija domāta kā pārsteigums apmeklētājiem un tūristiem no Latvijas, jo tas atstās iespaidu uz ikvienu, kas ieceļo Lietuvā.

Ņemot vērā Latvijas pastāvīgo problēmu ar pārmērīgu alkohola lietošanu un braukšanu reibumā, rodas jautājums: vai mums vajadzētu īstenot līdzīgus pasākumus kā citās valstīs, lai šos iereibušos autovadītājus aizturētu ar vēl lielāku stingrību? Man ir interese uzzināt jūsu nostāju šajā jautājumā.

You may also like...