Tehniskajā apskatē atklājot viltotu auto nobraukumu, pilnībā tiks aizliegta dalība satiksmē

Viss paliek arvien sarežģītāk jeb labāk būtu teikt – savā ziņā korektāk. Jau no šī gada jūlija lietoto automašīnu pircējiem turpmāk būs jānoskata ne tikai mašīnas reālais tehniskais un vizuālais stāvoklis, bet arī jāpārliecinās vai tam nav sagrozīts odometra mērījums. Turpmāko veicot tehnisko apskati Lietuvā, šīs manipulācijas ar nobraukuma rādījumu tiks uzskatītas par pilnīgāko “Stop zīmi”, un tas pilnībā aizliegs piedalīties ceļu satiksmē, oficiāli paziņojuši Lietuvas Delfi. Tomēr pagaidiet, jo tas ir tikai iesākums.

Ja veicot tehnisko apskati tik tiešām tiks konstatēts, ka nobraukums ir sagrozīts jeb pareizāk sakot attīts atpakaļ, lai mašīna maksimāli saglabātu savu vērtību pārdodot tālāk, auto īpašniekam nekavējoties būs aizliegts piedalīties ar mašīnu ceļu satiksmē. Pēc Latvijas tehniskās apskates, tas būtu brutāli milzīgs 3 pa visu CSDD lapu! Šeit gan klāt ir kāda interesanta piebilde. Lai mašīna momentā netiktu norakstīta, ir kāda papildu iespēja.

Piebilde ir tāda, ja auto pircējs piemēram mašīnu nopircis un nav pats tiešām zinājis par konkrēto odometra tīšanu, auto īpašniekam iziet tehnisko apskati palīdzēs tikai, ja atklātais defekts tiks novērts. Tomēr, šeit īsti rodas jautājums, kā novērst, ka odometrs ir grozīts?  Jo tas saistīts tieši ar tām cilvēku grupām, kas tiešām nopērk it kā labu mašīnu, bet beigās izrādās galīgi notīts.

Pagaidām oficiāli paziņots, ka no 7. Jūlija pamanot odometra grozījumus, tas vēl tiks atzīmēts, kā nebūtisks bojājums, taču tiks uzreiz piefiksēts. Taču jau no 2025. gada 7. Jūlija stāsies spēkā jaunā regula, kas pilnībā aizliegs šoferim tālāk ar mašīnu kur doties. Ar tiem gadījumiem, kad cilvēki iegrābjas, speciālist cer, ka šo divu gadu laikā viltošanas problēma beidzot tiks atrisināta.

Lasi vēl : Džūlijas Vangas Pareģojums : “Tieši Šīm zīmēm jau tuvākajās dienās sagaidāma milzu veiksme!”

Tas vairs nebūs izdevīgi nevienam, taču jāņem vēra, ka noteikti tādi gadījumi vēl būs. Šeit gan cilvēkiem būtiski vajadzēs interesēties par mašīnas patieso nobraukumu, pirms tā pirkšanas. Lietuvas transportlīdzekļu asociācija skaidri norāda, ka šis risinājums ir jāuzlabo vēl vairāk. Tiek minēts, ka šis pārejas periods palīdzēs un izveidos efektīvu sistēmu cīņai pret viltotu nobraukumu.

Jāņem vērā, ka šādu sistēmu būtu interesanti ieviest arī Latvijā. Jo kā zināms Baltijas valstīs ar odometru grozīšanu tiek sagrozītas ļoti daudz lietotas mašīnas, tāpēc tā ir liela problēma ļoti daudziem!

You may also like...